Jäsenjärjestö esittäytyy: Suomen Kiinalaisten Allianssi SKA ry

Suomen Kiinalaisten Allianssi SKA ry edistää kiinalaisten maahanmuuttajien kotoutumista Suomeen, työllistymistä ja arkielämän ongelmista selviytymistä. Toivotamme kuitenkin tervetulleeksi osallistumaan tapahtumiimme etnisestä taustasta riippumatta kaikki, jotka ovat kiinnostuneita vain vaikkapa kiinalaisesta ruuanlaitosta, kiinan kielestä tai kiinalaisesta kulttuurista. Alle 18-vuotiaat voivat osallistua tapahtumiimme maksutta.

2014_Keskisyksyn_juhla

Keskisyksyn juhla 2014

Käytännössä toteutamme yhdistyksen päämäärää järjestämällä mm. suomen kielen kursseja opetuskielenä kiina, säännöllisiä perjantaitapaamisia toistaiseksi kerran kuussa, englannin kielen keskustelukerhoja, kesällä grillaus- ja veneretkiä, syksyllä sienestysretkiä sekä erilaisia liikuntatapahtumia. Näiden tapaamisten tarkoituksena on keskustella arkielämän ongelmista, saada ja antaa apua jäsenten ja muidenkin kesken.

Yhteistyössä Suomen pakolaisavun kanssa olemme myös käynnistämässä yli 50-vuotialle maahanmuuttajien omaa vertaistukiryhmää. Tarjoamme myös neuvontapalvelua kielitaidottomille kiinalaisille siitä kenen viranomaiseen puoleen heidän tulisi kääntyä hätä- ja muissa ongelmatilanteissa. Osana tätä suosittelemme jäsenillemme myös Monika-Naiset liiton tarjoamia palveluja.

Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme sekä otamme vastaan kehittämisideoita:
Mikko Törnqvist

mikko.tornqvist(at)iki.fi