KESÄBLOGI: Osaava nainen maailmalla

Blogi 2 kuva 4

2. Opiskelijaelämää Manhattanilla

Teksti ja kuvat: Heidi Hirvonen

Saavun New Yorkiin lauantaina iltapäivällä. Kuuden viikon mittainen opinto-ohjelma New Yorkin yliopiston Culture and Society -ohjelmassa Fulbright Finlandin stipendiaattina on alkamassa. Lentokentältä jatkan taksilla kohtia Manhattania ja kampuksen asuntolaa, Palladiumia, joka sijaitsee Greenwich Villagen kaupunginosassa, aivan Broadwayn tuntumassa.

Blogi 2 kuva 2

Vuonna 1831 perustettu NYU on yksi maan suurimmista yksityisistä yliopistoista. New Yorkin lisäksi yliopistolla on kampukset Abu Dhabissa ja Shanghaissa sekä yhteistyötä yli 25 maan yliopiston kanssa. Opiskelijoista 25 % on vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa.

Blogi 2 kuva 3

Multinational Institute of American Studies eli MIAS on järjestänyt Culture and Society-ohjelmia jo 35 vuoden ajan. Instituutin johtajana toimii professori Philip M. Hosay. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden syventää osaamista Yhdysvaltojen historiaan, kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyen, mutta myös tilaisuuden verkostoitua eri maista tulevien kollegojen kanssa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu kolme matkaa, jotka suuntautuvat Bostoniin, Washingtoniin ja New Mexicoon.

Taksi pysähtyy yliopiston asuntolan eteen. Vihdoinkin saan tavata kasvotusten kollegani eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna ohjelmaan osallistuu 17 asiantuntijaa. Suomen lisäksi edustettuina ovat mm. Angola, Brasilia, Bulgaria, Japani, Meksiko, Mongolia, Marokko ja Taiwan. Suurin osa osallistujista on kielten, kirjallisuuden tai kulttuurintutkimuksen oppiaineiden edustajia. Hieman yli puolet osallistujista on naisia.

Blogi 2 kuva 1

Yhteistä keskusteltavaa löytyy heti alusta alkaen niin luennoilla, kuin niiden jälkeenkin. Lounailla ja päivällisillä on mahdollisuus tutustua paremmin toisiimme sekä jakaa tietoa ja kokemuksia aiheiden risteillessä eri maiden työllisyystilanteista terveydenhuoltojärjestelmiin, perhevapaiden pituuteen tai ruokakulttuurien eroihin ja yhtäläisyyksiin. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymykset ovat myös usein esillä, ja Suomea pidetään edelläkävijänä näissä kysymyksissä. Suomalainen koulutusjärjestelmä tunnetaan ja siitä halutaan oppia ja tietää lisää.

Ensi kerralla on aika tutustua muutamaan mielenkiintoiseen naiseen ja heidän tarinoihinsa.
Pysy verkossa! Seuraava blogi julkaistaan juhannusviikolla, tiistaina 21.6.2016.

Lisätietoa:

www.monikanaiset.fi / @monikanaiset / @osaavatnaiset
www.fulbright.fi / @FulbrightFIN
www.nyu.edu / @nyuniversity

Kirjoittaja Heidi Hirvonen työskentelee projektivastaavana Monika-Naiset liitto ry:n hallinnoimassa ja Uudenmaan TE-toimiston rahoittamassa työllistämisprojektissa Osaavat naiset, jossa autetaan pääkaupunkiseudulla asuvia maahanmuuttajataustaisia naisia koulutus- ja työpolkunsa alkuun.