Monikulttuuriset jäsenjärjestömme tukevat naisia kotoutumisessa

Teksti: Kirsi Moilanen, Monika-Naiset liitto ry:n tiedottaja

On aurinkoinen lauantaipäivä Maailma kylässä -festivaalilla Helsingissä. Kävelen kohti järjestömme ständiä Mahdollisuuksien tori -teltassa. Kuulen esittelypisteeltämme iloista naurua. Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorimme Hitomi Tabuchi on juuri kertomassa Monika-Naiset liiton toiminnasta festivaalivieraille.

Monika-Naiset liitolla on tällä hetkellä 13 monikulttuurista jäsenjärjestöä. Liittomme on jäsenjärjestöjen yhteistoimintaa koordinoiva, järjestötoimintaa kehittävä ja maahanmuuttajataustaisten naisten ääntä ja oikeuksia esille tuova kattojärjestö.

Hitomi Tabuchi aloitti työnsä Monika-Naisissa noin vuosi sitten, jolloin saimme kauan kaivattuja resursseja palkata kokopäiväinen työntekijä koordinoimaan ja kehittämään vapaaehtois- ja jäsenjärjestötoimintaamme. Hän on onnistunut jo lyhyessä ajassa luomaan hyviä ja tuloksekkaita yhteistyön muotoja jäsenjärjestöjemme kanssa. Tabuchi kertoo pyrkineensä sähköpostittelun sijaan järjestämään mahdollisimman paljon kasvokkaisia kohtaamisia jäsenjärjestöjen edustajien kanssa.

Tämä on antanut minulle hyvät puitteet kuulla järjestöjä sekä voimavaraistaa järjestötoimijoita pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Huomioin työssäni kunkin jäsenjärjestön tarpeet ja yhteistyömme on monesti hyvin käytännönläheistä. Joku voi tarvita sparrausapua avustushakemusten laatimisessa, kun taas jollekin toiselle järjestölle saatan etsiä tiloja toteuttaa ryhmätoimintoja.”

Vuotuinen Maailma kylässä -festivaali kokoaa yhteen runsaan joukon järjestötoimijoita. Päätämme jututtaa Kaisaniemen puistossa Monika-Naiset liiton kahta tuoretta jäsenjärjestöä, Indian Women in Finland ry:tä ja HanTang Fashion ry:tä.

Indian Women in Finland ry

Indian Women in Finland ry:n Ramya Sriram kertoo, että kaksi vuotta sitten perustettu yhdistys pyrkii edistämään intialaistaustaisten naisten kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja ehkäisemään syrjäytymistä sekä ylläpitämään intialaiskulttuuria erilaisin monikulttuurisin ryhmätoiminnoin.

Sriram kiittää suomalaisia päätöksentekijöitä. He ovat mahdollistaneet ja tarjonneet motivoivia ja innostavia aktiviteetteja Suomeen muualta muuttaneille ja myös saaneet Suomen tuntumaan kodilta.

HanTang Fashion ry

HanTang Fashion ry:n Melissa Yuanyuan Xie ja Helle Linghui Zhang kertovat, että vastikään perustettu yhdistys tarjoaa kotoutumista tukevaa toimintaa mm. tanssin keinoin, iloisen yhdessäolon kautta. Yhdistys myös haluaa tehdä Suomessa kiinalaista kulttuuria tutuksi taiteen ja muodin kautta. Yhdistys järjestää aktiivisesti erilaisia ryhmätoimintoja ja kehottaa kaikkia naisia tulemaan mukaan, verkostoitumaan ja tutustumaan toinen toisiinsa.

Yuanyuan Xie ja Linghui Zhang toivovat, että maamme päättäjät auttavat ja rohkaisevat monikulttuurisia järjestöjä toiminnassaan ja kannustavat muualta muuttaneita tekemään eri maiden kulttuuria Suomessa tutuksi.

Kiinnostuitko jäsenjärjestötoiminnastamme?
Ota yhteyttä järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Hitomi Tabuchiin ja kysy lisää!
hitomi.tabuchi(at)monikanaiset.fi, puh. 045 1268 802

© 2021 Monika-Naiset liitto ry · Hermannin Rantatie 12 A, 00580 Helsinki · Tietosuoja