MoniNaisten Talon Naisia – haastattelussa Nahid Mahbub

Nahid Mahbub on 51-vuotias neljän lapsen äiti Afganistanista.

Nahid tuli Suomessa kaksi ja puoli vuotta sitten yksin hakemaan turvapaikkaa ja hänen neljä lastaan ​​asuvat edelleen Pakistanissa.

Nahid osallistui Talolla monikulttuuriseen naisten liikuntatapahtumaan Terve Nainen!, jossa SPR:n vapaaehtoisilla oli verenpaineen mittauspiste. Kuva: Shakiba Adil

Nahid osallistui Talolla monikulttuuriseen naisten liikuntatapahtumaan Terve Nainen!,
jossa SPR:n vapaaehtoisilla oli verenpaineen mittauspiste. Kuva: Shakiba Adil

Miten kuulit MoniNaisten Talosta?
Suomalainen ystäväni kertoi minulle MoniNaisten Talosta ja olen käynyt täällä vuoden ajan. Olen iloinen, että olen löytänyt MoniNaisten Talon.

Kuinka usein käyt MoniNaisten Talolla?
Käyn MoniNaisten talolla kolmesta neljään kertaa viikossa.

Miksi käyt MoniNaisten Talolla?
Käyn MoniNaisten Talolla, koska täällä voin olla muiden naisten kanssa ja tutustua heidän kulttuureihinsa. Olen löytänyt uusia ystäviä, mikä on hyvä asia, sillä lapseni ovat kaukana ja kaipaan heitä koko ajan. Yksin ollessani ajattelen heitä ja saatan masentua. Siksi on hyvä, että voin tulla MoniNaisten Talolle, jossa on tekemistä ja mieliala näin paranee.

Millaiseen toimintaan ja kursseille osallistut MoniNaisten Talolla?
Olen osallistunut lähes kaikkiin MoniNaisten Talon toimintoihin. Käyn suomen kielen kursseilla, mikä on auttanut minua paljon. Olen myös osallistunut ompelu-, käsityö- ja kokkikerhoihin sekä jumppaan.
Olen nauttinut täällä olostani. Kokkikerhossa saamme joka viikko kokeilla eri maiden ruokia, ja voin harjoitella suomen kieltä muiden naisten kanssa. Rakastan liikuntaa ja osallistun jumppaan joka viikko. Olen iloinen, että olen löytänyt tämän paikan, joka vie ajatukset pois kaukana olevista lapsista muutamaksi tunniksi viikossa.
Toinen hyvä asia MoniNaisten Talolla on, että siellä tapaa naisia eri kulttuureista ja maista. Heidän kanssaan puhumme, juomme teetä, ystävystymme ja tutustumme toistemme kulttuureihin. Meillä on ollut hauskaa yhdessä.

Shakiba Adil
Monika-Naiset liitto ry:n työharjoittelija