Kotoutumiskeskus Monika tarjoaa maahanmuuttajataustaisille naisille tukea kotoutumiseen ja työllistymiseen

Sinulle, joka haluat päästä eteenpäin kohti tavoitteitasi Suomessa: koulutukseen, työelämään, yhteiskuntaan. Jäikö joku tavoitteesi saavuttamatta? Tarvitsetko tukea? Haluatko tavata muita naisia, jotka miettivät samoja asioita? Haluatko vahvistaa suomen kielen taitoasi ja rohkeutta käyttää kieltä?

Kotoutumiskeskus Monika tukee kotoutumista ja työllistymistä vahvistamalla suomalaisessa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja ja taitoja. Toiminta tukee omien tavoitteiden saavuttamista.

Voit saada apua useilla eri kielillä: suomi, englanti, espanja, venäjä, viro, swahili, arabia, dari, farsi, ruotsi, ranska

Tule mukaan! Toimintamme on maksutonta ja sitä järjestetään arkipäivisin pääasiassa toimistoaikaan. Kotoutumiskeskus Monikasta voit saada apua arkisiin asioihisi, kuten koulutus- ja työnhakuihin sekä lähiseudun palveluissa ja virastoissa asiointiin. Ryhmätoiminnassa voit kehittää mm. suomen kielen puhe- ja yhteiskunnallisia taitojasi sekä löytää omat kiinnostuksen kohteesi. Jos haet töitä, voit saada henkilökohtaista ohjausta ja osallistua pienryhmätoimintaan. Ryhmissä tutustut muihin naisiin, opit työelämän suomea, saat apua ansioluettelon tai työhakemuksen tekemiseen ja vertaistukea. Käymme myös tutustumassa erilaisiin työpaikkoihin.

Kotoutumiskeskus Monikassa voit:

  • osallistua viikko-ohjelman ryhmiin
  • opetella arkisuomea
  • opetella digitaitoja
  • saada tukea opiskelu- ja työpaikan hakuun
  • saada apua virastoissa asiointiin
  • tutustua muihin naisiin

Yksilölliseen neuvontaan pääset ilman ajanvarausta maanantaisin klo 9-16, tiistaisin klo 9-18, keskiviikkoisin ja torstaihin (ke-to) klo 9-16 ja perjantaisin klo 9-15. Voit myös halutessasi varata ajan soittamalla puhelinnumeroon 045 2635 729 tai 045 1268 803. Osoitteemme on Hermannin Rantatie 12 A, 4. krs, Helsinki (Kalasatama). Tervetuloa!

Päivystämme Helsingin Kalasatamassa iltaisin joka tiistai kello 16-18 

Kotoutumiskeskus Monika päivystää Helsingin Kalasatamassa iltaisin joka tiistai kello 16-18. Voit tulla päivystykseen ilman ajanvarausta. Annamme sinulle tietoa koulutuksesta, työllistymisestä, ryhmistämme ja muusta toiminnasta. Autamme myös hakemusten tekemisessä ja sopivien palveluiden löytämisessä. Lisätietoa iltapäivystyksestä (linkki)

Tarjoamme yksilöneuvontaa myös Vantaalla perjantaisin klo 8-16 osoitteessa Liesitori 1, 3. krs, Myyrmäki, Vantaa ja Espoossa aina parillisina viikkoina keskiviikkoisin klo 9-12 Espoon Tyttöjen Talon tiloissa osoitteessa Lintuvaarantie 2, 4. krs, Espoo. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja ja ajanvaraukset puhelimitse 045 2635 729 tai 045 1268 803.

Kotoutumiskeskus Monikan toimintaa tukevat sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla (STEA) ja Helsingin kaupunki.