Paperittomat -verkoston kannanotto:

Paperittomien pääsy terveyspalveluihin turvattava alkavalla hallituskaudella

Suomessa oleskelee haavoittuvassa asemassa olevia ulkomaalaisia, jotka jäävät terveyspalveluiden ulkopuolelle. Epäkohtaa ei saatu ratkaistua edellisellä hallituskaudella, joten tilanne Suomessa on edelleen ihmis- ja perusoikeuksien vastainen.

Paperittomat-verkosto vetoaakin hallitukseen, että tämä epäkohta ratkaistaan nyt tulevalla hallituskaudella. Verkosto vaatii konkreettisia lainsäädäntötoimia asian korjaamiseksi. Perusoikeuksien turvaaminen on valtion tehtävä.

Lue kannanotto täältä

Kannanotossa ovat mukana ADRA Finland säätiö, Emmaus Helsinki ry, Ensi- ja turvakotien liitto, Helsingin seurakuntien Erityisnuorisotyö, Helsingin seurakuntien Yhteisen seurakuntatyön diakonia ja kansainvälinen työ, Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ry, Monika-Naiset liitto ry, Pakolaisneuvonta ry, Pro-tukipiste ry,  Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry, Rikosuhripäivystys (RIKU), Suomen Mielenterveysseura, Suomen Pakolaisapu, Suomen Punainen Risti, Yhteiset Lapsemme ry, Vammaisfoorumi ry/Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilma ja Vapaa liikkuvuus -verkosto.

Lisätietoja:
Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ry: Heli Salmi, heli.salmi (at)lsv.fi
Pakolaisneuvonta ry: Meri Korniloff, p. 045-843 7979, meri.korniloff(at)pakolaisneuvonta.fi sekä Marjaana Laine, p. 045 6512 663,
marjaana.laine(at)pakolaisneuvonta.fi