Tukihenkilökoulutus alkaa lokakuussa

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Järjestämme syksyllä 40 tunnin mittaisen tukihenkilökoulutuksen tiistai-iltaisin 6.10.-8.12.2015 klo 16-19 Monika-Naiset liitto ry:n tiloissa Helsingin Kalasatamassa. Koulutuksen käyneet voivat toimia tukihenkilöinä väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille Monika-Naiset liiton Voimavarakeskus Monikassa ja Turvakoti Monassa. Koulutusta suositellaan lämpimästi myös niille, jotka haluavat tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan MoniNaisten Tilaan.

Koulutuksessa annetaan tietoa naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja sen tunnistamisesta, kotoutumisesta ja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille tarjolla olevista palveluista. Kouluttajina toimivat Monika-Naiset liitto ry:n asiantuntijat, viranomaiset, järjestöt ja itse maahanmuuttajanaiset. Koulutukseen osallistuvilta edellytetään sitoutumista vapaaehtoistyöhön Monika-Naiset liitossa koulutuksen jälkeen. Koulutus tukee ammatillista osaamista ja työelämävalmiuksia, ja se on maksuton.

Koulutukseen voivat osallistua vapaaehtoistyön luonteen takia vain naiset. Toivomme hakemuksia tänä vuonna erityisesti henkilöiltä, jotka pystyvät sitoutumaan klo 9-17 välillä tehtävään vapaaehtoistyöhön koulutuksen jälkeen. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiseen on hyvä suomen kielen taito, ja toivomme hakemuksia erityisesti maahanmuuttajataustaisilta hakijoilta. Jos olet kiinnostunut osallistumaan koulutukseen, lähetä sähköpostia osoitteeseen info(at)monikanaiset.fi 22.9. mennessä, niin otamme sinuun yhteyttä. Kaikki hakijat haastatellaan.

Tukihenkilökoulutusta rahoittaa Helsingin kaupungin henkilöstökeskus / työllistämistoimikunta.