Vertaistukiryhmä verkossa on tarkoitettu pari- ja lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille. Pari- ja lähisuhdeväkivalta ilmenee monin eri tavoin, ei ainoastaan lyönteinä ja näkyvinä vammoina. Väkivalta voi sisältää esimerkiksi vähättelyä ja pelottelua, painostamista ja uhkailua, taloudellisesta kontrollia ja omaisuuden rikkomista, puhelimen käytön tai ystäväpiirin rajoittamista sekä hoidotta jättämistä. Väkivaltaa on myös seksuaaliseen kanssakäymiseen pakottaminen silloin, kun toinen ei sitä halua. Väkivalta haavoittaa syvästi, mutta siitä toipuminen on mahdollista.

Verkkovertaistukiryhmään voi osallistua matalalla kynnyksellä kaikkialta Suomesta. Osallistuminen on luottamuksellista ja turvallista, eikä osallistujien henkilöllisyys tai tausta tule muiden tietoon. Ryhmässä saadaan tietoa väkivallan muodoista, käsitellään väkivallan kokemuksia, tuetaan toinen toistaan sekä etsitään yhdessä ratkaisuja, kuinka selvitä ja toipua väkivaltaisesta suhteesta. Keskustelua tukee ja turvaa vertaisryhmän ohjaaja.

Verkkovertaistukiryhmiä järjestetään usealla eri kielellä. Ryhmien aikatauluista ja sisällöistä tiedotetaan erikseen.


HAE NYT MUKAAN VENÄJÄNKIELISEEN VERKKOVERTAISRYHMÄÄN!

Verkossa toimiva vertaistukiryhmä on suunnattu lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille venäjänkielisille naisille. Verkkoryhmä tarjoaa osallistumismahdollisuuden naisille, jotka ovat jääneet väkivaltatyön avun ulkopuolelle tai joille avun saaminen on vaikeaa. Väkivalta ja sen uhka vaikuttavat traumaattisella tavalla uhreihin ja aiheuttavat lukuisia henkisiä oireita, kuten tuskaa, pelkoa, ahdistusta, vihaa ja turvattomuutta. Lisäksi väkivaltaa kokeneiden naisten kotoutumisprosessi usein epäonnistuu. Vertaistukiryhmään osallistuvilla on tilaisuus kohdata toisia samankaltaisessa tilanteessa eläviä maahanmuuttajataustaisia naisia ja käsitellä yhdessä kokemuksiaan.

Verkkovertaisryhmä kokoontuu torstaisin 2.11.-7.12.2017 klo 13-15. Osallistujamäärä on 12-15 henkilöä. Ryhmän keskustelukieli on venäjä. Ilmoittautumiset 1.11.2017 asti täältä.
Lue lisää ryhmästä venäjänkielisiltä nettisivuiltamme!

 HAKU ARABIANKIELISEEN VERKKOVERTAISRYHMÄÄN ON NYT KÄYNNISSÄ!

Voimavarakeskus Monikan arabiankielinen vertaisryhmä verkossa alkaa 17. lokakuuta! Verkossa toimiva vertaistukiryhmä on tarkoitettu pari- ja lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille arabiankielisille naisille. Verkkoryhmä tarjoaa osallistumismahdollisuuden naisille, jotka ovat jääneet väkivaltatyön avun ulkopuolelle tai joille avun saaminen on vaikeaa.

Verkkovertaisryhmä kokoontuu tiistaisin 17.10.-12.12.2017 klo 13-15. Osallistujia otetaan ryhmään 12-15 henkilöä. Ryhmän keskustelukieli on arabia. Ilmoittautumiset täältä.
Lue lisää ryhmästä arabiankielisiltä nettisivuiltamme!

Jaa
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone